Pagini

Noile modificari Facebook

    Din această lună Facebook îşi va schimba substanţial imaginea. Iată principalele 8 modificări care vor avea loc:

 1. A fost introdusă Cronologia

  Când cineva va vizita pagina ta, primul lucru pe care îl va vedea este cronologia. Poți ascunde sau şterge din cronologie stările nerelevante, folosind creionul care se află în partea de sus a fiecărei stări. Dacă vrei să dai o importanță mai mare unei anumite stări, poze sau video, atunci apasă pe steluță. După ce vei face asta, starea ta se va lărgi pe întreaga lățime a paginii.

 2. Coperta

  Mărimea copertei este de 851×315 px şi este destinată pentru atragerea atenției vizitatorilor tăi. Nu este permis să foloseşti coperta în scopuri de promovare a unui produs sau al site-ului tău. Nu ai dreptul să indici prețuri, produse, reduceri, promoții şi nici să îndemni la acțiune, de genul Apasă LIKE, Recomandă pagina prietenilor tăi sau să amplasezi o săgeată spre butonul LIKE. Informațiile de contact, ca: număr de telefon, email sau link de la site, la fel este interzis!

3. Imaginea de profil

 Imaginea de profil a suferit schimbări drastice şi a trecut pe un loc secundar în comparație cu ce era până acum. Mărimea imaginii de profil va fi de 180×180 px.

4. Aplicaţiile

  Au suferit modificări majore şi app-urile care până acum se aflau în partea stângă, sub imagine.Noua amplasare a aplicațiilor este între copertă și cronologie. Doar 3 aplicații vor putea fi văzute direct de vizitotor atunci când intră pe pagină, restul sunt ascunse. Pentru a le vizualiza este nevoie să le deschizi (şansele că utlizatorii o vor face, sunt mici). Așa că cele 3 aplicații trebuie alese cu mare atenție. Numărul maxim de aplicații pe care le poți folosi este 12 ( inclusiv pozele și Like-urile). Imaginile la aplicații pot fi modificate, în așa fel ele putând face parte din noul tău brand sau ca o continuare la coperta ta.
   Pentru a modifica imaginea aplicației, în partea dreaptă de sus este un creion care, la apăsare, îți va oferi meniul aplicației. Una din variante este : Modificarea Setărilor=> Custom Tab Image=> apeşi butonul Schimbare pentru a adăuga propria imagine. Mărimea imaginii trebuie să fie 111×74 px.

5. Etichetarea

   O nouă opțiune fenomenală introdusă de Facebook este etichetarea unui status ca fiind unul static. El se va situa în partea stânga de sus al cronologiei, pentru o săptămână. Acesta va avea sus, în dreapta, un steguleț de culoare oranj. La fel, statusul va fi afișat ca mesaj simplu în cronologie.

6. Mesaje

  S-a introdus opțiunea de transmitere a mesajelor de catre vizitatori. 

7. Panou de control nou

  Acum panoul de control se află deasupra paginii! Nu mai trebuie să părăsești vizibilitatea paginii pentru a face careva modificări. Acum toate statisticile despre pagina ta vor funcționa în regim de timp real.

8. Facebook Offers

   De pe 30 martie orice pagină va putea să folosească ofertele gratuit. Vei putea face oferte vizitatorilor tăi chiar pe cronologia paginii. Va trebui să indici denumirea ofertei, imaginea şi data până când este valabilă. Pentru ca cineva să poată folosi oferta, va trebui să apese pe butonul Get Offer, după care va primi un email cu detaliile ofertei pe care le va prezenta companiei care a organizat-o. Atunci când apeși Get Offer, informația automat apare în cronologia ta personală, în așa fel, devenind virală.

   Sursa: http://infoprenoriat.com.  Poţi citi articolul integral, inclusiv recomandări de utilizare a fiecărei modificări Facebook, dând click AICI.