Pagini

Painea neagra nu e neagra!


   În urmă cu un an, o fostă patroană de brutărie îmi descria cum “vopsea” pâinea neagră cu cacao, caramel sau coloranţi artificiali.
   Se pare că acest obicei este larg răspândit în rândul brutarilor, conform unui articol publicat în Evenimentul Zilei.
   Astfel, aflăm că 70% din pâinea neagră comercializată în România ar fi contrafăcută. Clienţii care vor o pâine mai sănătoasă se păcălesc, mâncând de fapt una artificială.
   Cum te poţi proteja de falsuri? Simplu: citind eticheta! Dacă pâinea neagră conţine de fapt doar făină albă, extract de malţ şi amelioratori, caută mai bine altceva. Reţine că malţul poate da diabet, dacă este consumat mult timp.
   E adevărat că în compoziţia pâinii negre se introduce şi făină albă, dar obligatoriu acest tip de pâine trebuie să includă făină neagră sau integrală şi să nu includă malţ sau coloranţi. Altfel, e doar o păcăleală.
   Cel mai bine este să îţi prepari pâinea acasă, ca să excluzi cu totul amelioratorii folosiţi de brutari.

    Articolul integral din Evenimentul Zilei îl poţi citi AICI.