Pagini

De ce este periculoasa mancarea de post

  
   La întrebarea “De ce este periculoasă mâncarea de post?” răspunsul principal este: datorită E-urilor.
   Postul alimentar presupune o curăţare şi purificare a organismului. Însă aceasta nu este posibilă dacă veţi alege produse din comerţ. De exemplu, pateurile şi mezelurile vegetale sunt create în laboratoare alimentare, nu în natură, şi includ o mulţime de adaosuri sintetice menite să facă produsul să semene la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită. Intră în această categorie: pateul din soia, salamul, crenvurştii de post sau şniţelul.
   Sfatul specialiştilor este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză: tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213); nitriţii (E251); substanţele de îngroşare: gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414; sulfaţi/sulfiţi (E227, E228); BHA (E320); caramel (E150) şi EDTA (E385).
   Pe lângă E-uri, un alt risc în post este de a te îngrăşa. Ca să suplinească lipsa cărnii, multe persoane mănâncă în exces pâine, paste, cartofi, margarină, dulciuri de post (care conţin şi mai mult zahăr), astfel că iau în greutate.

          Concluzii:
   1. Fă-ţi o fiţuică cu E-uri nocive, astfel încât la magazin să citeşti etichetele alimentelor şi să le poţi alegi pe cele mai “curate”.
      2. Mănâncă cu măsură.