Pagini

Cum gatim legumele congelate



    Fructele şi legumele proaspete sunt tot mai dificil de găsit, pe măsură ce intrăm în iarnă. Dar, deoarece fructele, legumele şi cerealele trebuie să reprezinte între 50 şi 65% din alimentele consumate zilnic, este necesar să găsim un mijloc de păstrare corespunzător.


   Alimentele congelate sunt o variantă preferabilă şi sănătoasă, dar există două condiţii: trebuie să fie păstrate la minus 18 grade Celsius şi nu trebuie decongelate înainte de a le găti. Ele se adaugă la sfârşit în mâncare, aşa cum le scoatem din congelator.
   “Dacă nu se respectă această regulă, în timpul decongelării, sucul celular bogat în nutrienţi se va pierde, iar mâncarea va avea o valoare nutritivă scăzută", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.