Pagini

Cafeaua – otravă în doze mici


   Când ai măcinat ultima oară boabe de cafea, să simţi aroma lor proaspătă şi autentică?
   Poate preferi cafeaua la dozator, sau la plic, dar la efectele asupra sănătăţii te-ai gândit? Când ai citit ultima oară ingredientele de pe plicul de cafea? Citeşte-le azi, ca să vezi cât din conţinut e de fapt cafea. Te vei speria, te asigur.  
    Vei găsi, în funcţie de firmă: sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, fosfat dipotasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic, mono şi digliceride ale acizilor graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi, dioxid de siliciu, carboximetilceluloză, caramel amoniacal, sare, zahăr etc.
   Majoritatea sunt substanţe de sinteză care n-au legătură cu cafeaua dar se folosesc pentru a da gust, culoare, aromă şi consistenţă. Rezultatul este intoxicarea pe termen lung a organismului!
   Cafeaua la dozator sau capsulele pentru expreso conţin cam aceleaşi substanţe ca şi cafeaua la plic, atent dozate ca să îţi seducă papilele gustative, dar şi cu riscul de a-ţi distruge ficatul şi imunitatea.  

    P.S. De un an de zile am un aparat de cafea expreso, pentru care macin săptămânal cafeaua. Te asigur că un expreso adevărat, pregătit dimineaţa cu mâna ta, nu se va compara cu nici o cafea la plic sau la dozator!