Pagini

4 motive pentru consumul de oua



  Se cunoaşte că oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente, fiind un amestec de vitamine şi minerale. Mulţi nu consumă ouă datorită faptului că ar creşte nivelul colesterolului, dar studii recente combat această teorie.
   Iată aşadar 4 motive pentru consumul de ouă:

Menţin sănătatea sistemului nervos
Ouăle conţin vitamina B1 (care împiedică acumularea unor substanţe toxice, ce pot afecta sistemul nervos), vitamina B12 (care întreţine sănătatea sistemului nervos) şi acid folic (recomandat gravidelor deoarece previne apariţia defectelor neurale la nou-născut).

Previn dezvoltarea celulelor canceroase
Ouăle conţin caolină, substanţă care, conform unui studiu american recent, ar putea reduce cancerul de sân cu până la 24 de procente. De asemenea, ouăle sunt o sursă importantă de vitamina D, cu rol de protecţie împotriva cancerului colo-rectal. În plus, ouăle sunt şi o sursă de vitamina E, un antioxidant puternic, care protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, acei oxidanţi care pot deteriora membranele celulare şi ADN-ul, favorizând cancerul.

Reduc hipertensiunea
Potrivit oamenilor de ştiinţă canadieni, atât în ouăle fierte, cât şi în cele prăjite se găsesc peptide, cu efect asemănător cu medicamentele folosite pentru tratamentul hipertensiunii.

Previn cataracta
Ouăle conţin antioxidanţi care protejează ochiul, scăzând riscul de  degenerescenţa maculară şi prevenind glaucomul. Vitamina A, prezentă de asemenea în ou, este esenţială pentru sănătatea vederii.