Cei 3 inlocuitori pentru carne pe care vi-i propun, mai ales pentru Postul Crăciunului, sunt alimente bogate in proteine, gustoase si cu calitati nutritive deosebite.
Ciuperci
Ciupercile au valoare nutritiva deosebita si o aroma asemanatoare cu a carnii, fiind considerate cel mai bun substitut pentru aceasta dintre toate legumele existente. Contin toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru o buna functionare: proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D si zinc. Sunt uşor digerabile şi te ajuta sa slabesti datorita continutului mic in lipide si calorii. Femeile care mananca frecvent ciuperci, asociind si consumul de ceai verde, reduc cu 50% riscul de a se imbolnavi de cancer de san.
Le poti folosi in diverse salate, sosuri sau mancaruri, dar evită să le prăjeşti, dacă vrei să mănânci cu adevărat sănătos.
Linte
Lintea este ingredientul ideal pentru tot ceea ce inseamna “felul intai”: ciorbe, supe, supe crema, fiind un inlocuitor foarte bun pentru carne. Este bogata in proteine, dar in acelasi timp uşor digerabila.
O poţi folosi la:
- supă de linte (mai consistenta si hranitoare daca o dregi cu ou);
- pateu (din linte fiarta, unt şi galbenus fiert);
- garnituri (o fierbi si o asezonezi cu multe condimente usoare si cu verdeata).
Năut
Este la fel de bogat in proteine precum carnea, dar si foarte gustos.
Din el poti face supe, creme, pateuri, chiftelute, apa de naut (zeama rezultata dupa scurgerea boabelor inmuiate, cu efect de energizare, recomandata iarna pentru prevenirea racelilor), “cafea” (preparata din boabe de naut prajite si macinate la care adaugi cicoare macinata).
PONT: Lintea si nautul devin mai gustoase si digerabile daca le consumi cu suc de lamaie natural.
Suc bio din Aloe Vera - ieftin si sanatos!