Pagini

8 condimente medicinale


   Următoarele condimente au fost publicate în www.gandul.info ca reprezentând condimentele recomandate de medici pentru a scădea nivelul colesterolului, a da jos din kilograme şi a preveni cancerul.
Scorţişoara - conţine fier, calciu, magneziu şi fibre. Luptă împotriva radicalilor liberi şi te poate scăpa de dependenţa de dulciuri.
Ardeii iuţi – au efect analgezic (te ajută să scapi de durere) şi sunt recomandaţi în curele de slăbire.
Chimionul - scade nivelul de zahăr din sânge; distruge bacteriile responsabile de apariţia ulcerului stomacal şi ajută la scăderea inflamaţiilor, în special cele asociate cu reumatismul.
Praful de curcuma - are proprietăţi antioxidante şi îmbunătăţeşte efectele chimioterapiei în cazul femeilor bolnave de cancer mamar. Alte cercetări au arătat că praful de curcuma poate preveni apariţia diferitelor tipuri de cancer.
Oregano - luptă împotriva bacteriilor E.coli, Salmonela şi Listeria. Frunzele de oregano au proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Oregano este bogat în vitamine şi minerale, fiind o sursă excelentă de fier, magneziu, calciu, vitamina C şi vitamina A, dar şi de acizi graşi Omega-3.
Ghimbirul - tonifică organismul şi îl ajută să reziste mai bine la efort fizic prelungit. Consumat în mod regulat poate acţiona asemenea unei pastile de viagra, dinamizând funcţia sexuală şi menţinând erecţia pentru mai mult timp.
Cimbrul - antibiotic natural, distruge majoritatea bacteriilor şi microorganismelor care slăbesc organismul. Condimentul este un remediu ideal în sezonul rece, deoarece întăreşte capacitatea corpului de a se apăra de virusuri.
Rozmarinul - intensifică circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajută la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei. Potrivit nutriţioniştilor, mirodenia îmbunătăţeşte digestia, stimulează metabolismul şi previne apariţia cancerului. Activează circulaţia sângelui şi are un uşor efect afrodiziac.

Articolul integral îl poţi citi aici.

Mai ştii vreun alt condiment medicinal?