Pagini

O noua leguma pentru intarirea sistemului imunitar


    
   După ce studiile de până acum au arătat că persoanele care consumă frecvent broccoli au un risc mai mic de a dezvolta diferite forme de cancer, oamenii de ştiinţă britanici au creat Beneforte - sau, mai popular - "super-broccoli". Leguma va fi lansată în Marea Britanie chiar în această săptămână.
   Acesta conţine de trei ori mai mulţi nutrienţi decât un broccoli tradiţional, nutrienţii fiind substanţe care protejează organismul uman de cancer şi previn bolile de inimă. De reţinut că, pentru a-i păstra toate proprietăţile, noul broccoli trebuie consumat crud sau fiert.
   Beneforte a fost creată în laborator la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Norwich, Marea Britanie, prin metode tradiţionale, nu prin modificări genetice, spun specialiştii.
   Se pare că asistăm la începutul unui nou drum în alimentaţie, care va lua o parte din cota de piaţă a producătorilor de medicamente, mizând pe lansarea de super legume sau fructe cu efecte dovedite în întărirea sistemului imunitar, dar ale căror proprietăţi binefăcătoare vor fi mult sporite.
    Mai rămâne de văzut care va fi preţul pentru Beneforte, când va fi importat şi în România şi dacă previziunile specialiştilor se adeveresc şi pe termen lung în privinţa efectelor acestui super aliment.