Pagini

De ce sunt periculoase sucurile de fructe


 Într-un articol recent publicat în Jurnalul Asociaţiei Americane de Diabetologie, fructoza este asociată cu apariţia cancerului, a hipertensiunii, cu distrugerea rinichilor şi cu demenţa.
   Fructoza este substanţa care dă fructelor gustul dulce, dar nu fructele în stare naturală sunt periculoase, ci sucurile aşa zis naturale. Explicaţia este că substanţele din fructe se deteriorează în timpul procesului industrial de prelucrare.
  Nu este singurul studiu alarmant în privinţa sucurilor de fructe.  Cercetătorii de la Bangor University, din Marea Britanie susţin că un pahar de suc de fructe conţine echivalentul a trei linguriţe de zahăr, motiv pentru care British Dietetic Association a recomandat omenilor să bea maxim o jumătate de cană de suc pe zi.
  Cercetătorii de la Harvard Medical School consideră că lipsa fibrelor din sucurile de fructe dereglează nivelul zahărului din sânge. În vreme ce 3 porţii de fructe (crude) pe zi ne feresc de diabet, un pahar de suc de fructe  zilnic (la cutie sau pet) creşte riscul de diabet cu un sfert!
  De reţinut că şi legumele conţin fructoză, dar într-o cantitate mai mică!
  Recomandarea finală a experţilor este că fructele şi legumele trebuie mâncate pe cât posibil în stare crudă, fără a fi procesate.