Pagini

Slabeste accelerand metabolismul



Iată câteva recomandări ale nutriţioniştilor care vă vor ajuta să acceleraţi arderea grăsimilor:
NU FACEŢI FOAMEA. „O gustare de 150 de calorii la prânz şi după-amiază între cele trei mese vă menţine metabolismul în limitele normale", spune Dan Benardot, profesor de nutriţie la Georgia State University.
CREŞTEŢI APORTUL DE FIBRE consumând pâine din făină integrală, paste, fructe şi legume. Sunt studii care arată că fibrele pot accelera arderea grăsimilor cu până la 30%. Atenţie însă şi la modul de preparare al legumelor: cartofii fierţi cresc rata metabolismului, dar cei prăjiţi îl scad!
CONSUMAŢI ALIMENTE BOGATE ÎN FIER, esenţiale pentru ca oxigenul să ajungă la muşchi. Metabolismul poate creşte cu 35% după fiecare masă cu proteine. Fructele de mare, carnea slabă, fasolea, cerealele integrale şi spanacul sunt surse bune de fier. Vitamina D este şi ea foarte importantă. Puteţi lua 90% din cantitatea zilnică necesară din 100 de grame de somon. Alte surse bune de fier sunt tonul, tofu, ouăle, laptele şi cerealele fortifiate.
BEŢI APĂ, un alt mijloc bun de a accelera arderea grăsimilor, prin funcţionarea optimă a digestiei şi procesului de detoxifiere.
RENUNŢAŢI LA PLASTIC. Scăderea metabolismului mai poate fi cauzată de substanţele chimice din compoziţia materialelor plastice, precum peturile. Cel mai bine este să alegeţi recipiente din sticlă sau ceramică în care să ţineţi apa şi mâncarea.
FACEŢI MIŞCARE. Doar astfel se stabileşte balanţa naturală dintre caloriile consumate şi cele folosite.