Pagini

Ce trebuie sa stiti despre carnea rosie


      Carnea roşie este o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale. Dar este bogată în grăsimi saturate şi colesterol, aşa că poate duce la îngroşarea arterelor şi la apariţia bolilor cardiovasculare. Studii recente arată faptul că un consum foarte mare de carne roşie poate provoca apariţia cancerului deoarece, atunci când este preparată la temperaturi mari, se formează anumiţi compuşi responsabili de apariţia bolii. Femeile care consumă mai mult de 1,5 porţii de carne roşie pe zi sunt de două ori mai expuse apariţiei cancerului de sân decât cele care consumă carne de maximum trei ori pe săptămână.
Carnea roşie se digeră greu, deci atenţie la modul de asociere a preparatelor. Astfel, nu este recomandat consumul de carne cu garnitură de cartofi prăjiţi sau piure, deoarece provoacă probleme digestive. Pe când carnea se digeră în 15-20 de ore, carbohidraţii din cartofi se digeră în câteva ore, iar din acest motiv apar procesele de fermentaţie sau balonările. Garniturile potrivite pentru orice carne sunt orezul şi legumele fierte sau la grătar deoarece se digeră rapid şi nu provoacă fermentaţii.
Nu consumaţi mai mult de o porţie de carne roşie pe săptămână (miel, porc sau vită), dacă ţineţi să aveţi o sănătate de durată. Înlocuiţi această carne cu carne albă, despre proprietăţile căreia vom discuta mâine.