În articolul Antiperspirantele si riscul asupra sanatatii am văzut că produsele antiperspirante moderne sunt pe bază de aluminiu, ingredient toxic suspectat de provocarea cancerului de sân.
Există însă şi remedii naturale împotriva transpiraţiei excesive:
1. Bicarbonatul de sodiu. După fiecare baie, dă-ţi la axile cu puţin praf de bicarbonat. Vei observa că este mai util decât clasicul deodorant.
2. Vitamina B. Reduce transpiraţia abundentă şi, în plus, mirosul va dispărea. Se recomandă în jur de 100 mg de vitamina B pe zi.
3. Pătrunjelul. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, fără a transpira însă abundent. Mestecă zilnic câteva frunze de pătrunjel şi vei neutraliza şi mirosurile neplăcute ale organismului.
4. Oţetul. Toarnă puţin oţet pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe la subsuori. În scurt timp “parfumul” înţepător va dispărea şi, odată cu el, şi cel de transpiraţie.
5. Soia. Acest aliment poate diminua considerabil năduşeala. Adaugă-l în alimentaţia ta, cel puţin o dată pe săptămână.
6. Ceaiul de mentă. Are un efect extrem de răcoritor asupra corpului, iar transpiraţia şi mirosurile neplăcute eliminate de aceasta vor fi date uitării.
7. Ceaiul de salvie. O cană cu ceai de salvie în fiecare zi reduce activitatea glandelor sudoripare şi înlătură mirosurile grele de transpiraţie.
Pentru ca mirosul transpiraţiei tale să nu fie insuportabil pentru cei din jur, elimină, pe cât posibil, alimentele picante, cum ar fi ceapa, usturoiul, muştarul şi ardeiul iute. Ar fi bine să renunţi la consumul de alcool şi cafea în cantităţi mari sau la băuturile carbogazoase.
sursa: Dana Neagu - www.libertatea.ro – articolul integral AICI