Pagini

Detoxifierea: calea spre o sanatate de durata


    „Nevoia de detoxifiere şi curăţire a organismului nu a fost niciodată mai mare ca acum. Oamenii de astăzi sunt afectaţi de toxine cum n-au fost niciodată în istorie", semnalează doctorul american Bernard Jensen, considerat „părintele detoxifierii intestinale".
Cea mai bună şi mai rapidă modalitate de detoxifiere începe cu colonul. Cele mai multe toxine se acumulează în colon, iar în timp acest organ se transformă în „groapa de gunoi" a organismului. Rezultatul toxicităţii intestinale este autointoxicarea organismului. Autointoxicarea apare atunci când organismul absoarbe prea mult din propriile reziduuri toxice şi reprezintă rezultatul unei diete sărace în fibre şi al unei funcţionări defectuoase a colonului.
În afară de acestea, stresul, sedentarismul, automedicaţia şi chiar toaleta modernă sunt alţi duşmani ai colonului. Văzută ca un simbol al confortului şi nivelului ridicat de trai, toaleta modernă este incriminată pentru numeroase probleme ale colonului şi nu numai: constipaţia, hernia, venele varicoase, hemoroizii, apendicita. Poziţia naturală pentru a elimina este cea ghemuită, deoarece în această poziţie toate organele interne stau corect, spun medicii.
Indiferent de afecţiune, colonul este primul organ care trebuie ajutat, cu atât mai mult cu cât 70%-80% din imunitate depinde de buna funcţionare a colonului. Dr. Jensen a demonstrat că există o legătură reflexă între afectarea anumitor porţiuni ale colonului şi afecţiuni ale altor organe, altfel spus starea de sănătate poate fi îmbunătăţită în aproape 80% din cazuri prin cure periodice de detoxifiere intestinală.
Nu doar constipaţia sau alte probleme digestive, ci şi ficatul obosit, unele tipuri de migrene, astmul bronşic, acneea, unele forme de psoriazis, unele eczeme, artritele, chiar mirosul neplăcut al corpului răspund foarte bine la o cură de detoxifiere intestinală.