Pagini

De ce sa consumam fasole si ceapa


FASOLEA scade colesterolul, reglează glicemia şi ajută digestia. Fasolea conţine toţi nutrienţii din carne, cereale integrale şi fructe, adică proteine, fibre, antioxidanţi. Conţine magneziu, potasiu, vitaminele B1, B2 şi K, care menţin sănătatea inimii.
Femeile care consumă cel puţin două porţii de fasole pe săptămână au un risc cu 24% mai mic de a face cancer la sân, spun cercetătorii de la "Harvard School of Public Health".
Alte studii au arătat că fasolea reduce riscul de diabet, hipertensiune şi cancer de colon. Conţine triptofan, care taie pofta de mâncare, reglează somnul şi aduce bunadispoziţie. 

CEAPA conţine enzime care luptă împotriva cancerului de prostată, esofagian şi stomacal. Ceapa conţine sulfiţi, care scad colesterolul, şi peptide, care cresc rezistenţa oaselor.
Fiindcă "musteşte" de vitamina C, tratează natural răcelile şi gripa. Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale acesteia, medicii recomandă una pe zi. Crudă sau sotată îşi păstrează cel mai bine proprietăţile.

articolul integral AICI