Miere sau zahăr, ce este mai bine să consumăm? Răspunsul este clar în favoarea mierii. Este mai scumpă, dar cu certitudine mai avantajoasă din toate celelalte puncte de vedere.
Mierea are o valoare energetică mai mare decât a zahărului pentru că fructoza are o capacitate de îndulcire cu 73% mai mare decât zaharoza. În plus, fructoza şi glucoza din miere sunt direct asimilabile de organism, astfel încât mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural.
Spre deosebire de zahăr, mierea conţine şi enzime, proteine, vitaminele B1, B2, B6, B12, PP, H, vitaminele C si A, dar si minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor, fier si saruri minerale. Toate acestea intaresc sistemul imunitar. Mierea este bogata in antioxidanti, care ajuta in prevenirea cancerului si a bolilor de inima, pe cand zaharul sta la baza multor boli cardiovasculare.
Mierea ne mai protejeaza dantura, spre deosebire de zahar care reprezinta in proportie de 90% cauza aparitiei cariilor dentare. De asemenea previne infectiile datorita efectului antiinflamator.