Pagini

Cum ne alegem corect sapunul


Multe persoane devin obsedate de microbi şi, în încercarea de a scăpa de aceştia, folosesc zilnic soluţii antibacteriene sau aleg un săpun antibacterian.

Săpunul antibacterian nu este însă mai bun decat cel normal deoarece omoara inclusiv bacteriile benefice de pe piele, care ne protejeaza de bacteriile rele si virusurile ce provoaca boli.
Dermatologii atrag atentia in primul rand asupra triclosanului, substanta cu efect antiseptic, dar la care bacteriile devin în cele din urmă rezistente. De asemenea, printre ingredientele sapunurilor se numara lauril-sulfatul de sodiu, un solvent care distruge bariera protectoare a pielii,  poate degresa puternic pielea si favoriza patrunderea substantelor toxice.
Dermatologii ne sfătuiesc sa alegem sapunurile cu ingrediente naturale (glicerina, uleiuri volatile, ierburi naturale, ceara de albine) care mentin supletea pielii si previn deshidratarea acesteia. Printre cele mai bune ingrediente naturale se numara mierea, vanilia, galbenelele, uleiul de masline, untul de cacao, avocado, uleiul de jojoba, uleiul de morcovi.