Pagini

Efectele ascunse ale curelor de slabire



Deseori am auzit intrebarea Cum de au fetele tinere celulită si vergeturi? Un raspuns posibil este dat acum de catre medici: din cauza curelor de slabit dezechilibrate. Doctorii au concluzionat ca cele mai vizibile efecte ale unei cure severe de slabit se observă la nivelul pielii, iar într-o luna de la inceperea dietei încep să apară ridurile, celulita, vergeturile, iritaţiile şi urticaria.
Specialiştii în nutriţie arată că astfel de cure provoacă modificări drastice în organism, iar corpul are nevoie de timp pentru adaptarea celulară la un anumit stil alimentar. În plus, dietele draconice distrug şi masa musculară.
Una dintre metodele de slabit în vogă recomandă să mănanci carne, oricâtă vrei, dar doar carne. Însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen, din Marea Britanie, susţin că persoanele care recurg la diete bogate în proteine de origine animală şi sărace în carbohidraţi prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon pentru că proteinele de origine animală duc la modificarea colonului. Astfel de regimuri de slăbit afectează pe termen lung organismul, chiar dacă rezultatele pe moment par spectaculoase. Curele bogate în proteine şi sărace în carbohidraţi tind să fie sărace şi în fibre, ceea ce afectează organismul şi tranzitul intestinal în special.
"Constatările noastre ar trebui să sublinieze încă o dată efectele negative ale unei diete monotone, care se bazează în proporţii ridicate pe un singur aliment. Pentru ca rezultatele să fie spectaculoase şi de durată, un regim de slăbire trebuie să fie echilibrat", concluzionează dr. Harry J. Flint, coordonator al cercetării de la Universitatea Aberdeen.