Pagini

Alimente bune pentru imunitate


Fructe şi legume verzi
Fructele şi legumele verzi, în marea lor majoritate, vin în ajutorul  sistemului imunitar. Ardeii, dovleceii, fasolea verde, varza, salata verde şi spanacul ne fortifică sistemul imunitar şi previn anemia. Merele verzi, strugurii verzi, perele verzi, lămâile verzi şi kiwi sunt adevărate fabrici de vitamine care ne vitalizează şi ne energizează organismul.
Fructe şi legume portocalii
Citricele ţin la distanţă stările de gripă şi răceală. Vitamina  C este responsabilă de creşterea numărului de anticorpi şi de întărirea imunităţii. Portocalele, mandarinele, clementinele, piersicile, trebuie consumate cât mai des, fie sub formă de sucuri, fie în stare naturală. Dintre legumele portocalii, morcovii au un aport ridicat în ceea ce priveşte creşterea rezistenţei sistemului imunitar, datorită conţinutului de carotenoizi.

Fructe galbene
Bananele, caisele, pomelo, grapefrutul şi lămâile. Bananele sunt surse de potasiu şi de proteine ajutând corpul să lupte împotriva depresiei şi a insomniei. Pomelo, grapefrutul şi lămâile sunt bogate în vitamina C, B1, B2 şi în minerale, de aceea sunt utile pentru menţinerea sistemului natural de rezistenţă al organismului.

Usturoi şi ceapă, de preferat crude
Usturoiul este considerat un antibiotic natural, al cărui consum ne protejează de bronşite şi de traheite. La fel şi ceapa, ne face mai rezistenţi  faţă de bolile respiratorii.

Nuci, migdale şi seminţe de dovleac
Nucile sunt un inamic de temut al infecţiilor, fapt datorat conţinutului de omega 3 şi de polifenoli. Migdalele, bogate în vitaminele E şi B, întăresc organismul şi îl apără de efectele nedorite ale stresului.

Peştele şi carnea de pui
Peştele nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie. Consumat regulat, el ne întăreşte sistemul imunitar şi ne curăţă organismul de toxine. Carnea de pui ne oferă necesarul de proteine de origine animală ajutând la menţinerea unui sistem imunitar rezistent şi la prevenirea anemiei.

Iaurturile simple!
Iaurtul simplu, fără adaosuri artificiale, este un bun adjuvant în păstrarea imunităţii. Pentru un plus de beneficiu îmbogăţeşte-l cu cereale (ovăz, secară).

Mierea şi produsele apicole
Nu uita de miere şi de produsele apicole derivate: propolis, lăptişor de matcă. Indiferent de anotimp, consumă-le cu încredere ca să ai un sistem imunitar mai rezistent.