Pagini

Nucile, gardienii sanatatii

     Un grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania au realizat analize de laborator pe nuci, migdale, arahide şi fistic, pentru a se vedea care dintre aceste fructe oferă mai multe beneficii corpului. Astfel, s-a constatat că antioxidanţii din nuci au o acţiune mult mai puternică împotriva radicalilor liberi, comparativ cu cei găsiţi în restul fructelor analizate.
     Experţii susţin că şapte nuci pe zi protejează inima iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit cercetătorilor amercicani, aceste fructe oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi proteine. În ceea ce priveşte conţinutul de vitamina E, renumită pentru proprietăţile sale antioxidante, nucile sunt de 15 ori mai bogate decât arahidele şi migdalele.
     Cercetările de laborator au mai arătat că nucile previn apariţia diabetului de tip II şi a diferitelor forme de cancer.
     Un alt beneficiu oferit de nuci este acela că sunt bogate în grăsimi polinesaturate şi monosaturate, astfel că acestea sunt recomandate şi în curele de slăbire, deoarece asigură pe o perioadă mare de timp senzaţia de saţietate.