Pagini

Cinci alimente care ne hranesc mintea

Somonul, ouăle, fasolea, cerealele şi lactatele sunt alimente bogate în proteine de calitate superioară, excelente pentru îmbunătăţirea activităţii cerebrale, mai ales în cazul copiilor, al căror creier trebuie să înveţe în fiecare zi lucruri noi. Aceste alimente ne mai feresc de anemie, stimulează dezvoltarea creierului, îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. 

1. Somonul

Creierul este cel mai „înfometat” organ din organismul uman, pentru că el absoarbe primul nutrienţii din alimentele consumate. Somonul este un peşte gras, bogat în acizi graşi esenţiali Omega 3, care intră în structura creierului, ajutând la o mai bună funcţionare a lui. De asemenea, somonul este bun şi pentru ochi.

2. Ouăle

Ouăle sunt bogate în proteine, dar mai conţin şi colină, benefică pentru dezvoltarea memoriei. Gălbenuşul oului conţine colesterol, un compus important în structura creierului. Oul are şi lecitină, ceea ce ştim cu toţii că îmbunătăţeşte memoria.

3. Cerealele integrale

Cerealele integrale consumate la micul dejun aduc un aport important de vitamine şi minerale (fier, calciu). Beneficii: creşterea randamentului fizic şi intelectual; sporirea capacităţii de memorare a şcolarilor, a vitezei de învăţare, obţinerea unor rezultate mai bune la teste, atenţie sporită şi mai multă energie.

4. Fasolea

Un alt aliment bun pentru creier este fasolea, produs bogat în proteine, carbohidraţi, fibre, vitamine (în special B1) şi minerale (magneziu). Specialiştii recomandă fasolea pentru masa de prânz, deoarece acest aliment menţine energia şi puterea de concentrare la nivel ridicat toată după-amiaza.
5. Lactatele

Lactatele conţin proteine, dar şi vitamine din complexul B, acestea fiind o sursă de energie pentru creier şi la fel de importante pentru dezvoltarea întregului organism.