Pagini

Pilda casei – poveste motivaţională

   Un zidar batran se pregatea sa iese la pensie. Isi anunta patronul ca vrea sa abandoneze constructiile si sa se consacre familiei. Mica lui pensie i-ar permite sa traiasca modest,daca si-ar chibzui bine banii.
   Patronul fu cu parere de rau sa vada ca un lucrator asa de priceput il paraseste si ii ceru, ca pe o favoare personala, sa mai construiasca o ultima casa.
   El fu de acord , din respect fata de patronul sau, dar se citea pe fata sa ca n-o facea cu placere. Asa ca ,se grabi sa o termine cat mai repede cu putinta, folosi materiale de proasta calitate, iar finisajele lasau de dorit. Pacat ca-si termina cariera in felul asta!
   Cand termina treaba , patronul veni sa vada casa si inmana cheile de la usa, lucratorului sau.
   "Aceasta casa este a ta, zise el, ca recunostinta pentru toti anii de buna colaborare dintre noi!"
   Ce soc! Ce rusine! Dac-ar fi stiut macar ca construieste o casa in care o sa locuiasca el insusi....ar fi construit-o altfel. Acum va locui intr-o casa pe care o construise fara tragere de inima si fara sa fi dat ce avea mai bun in el.
   Fiecare lucru trebuie facut cu dragoste si cu respect faţă de noi insine. Viata noastra de astazi e rezultatul atitudinilor, actiunilor si alegerilor noastre din trecut.
   Viata noastra de maine, va fi rezultatul atitudinilor, actiunilor si alegerilor pe care le facem... astăzi!



Cartea Înţelepciunii. 1000 de maxime şi citate 
o sursă esenţială de motivare şi dezvoltare personală!
De la 1,5 euro - click aici!