Pagini

Lucruri simple pentru o sănătate mai bună

   Mai jos vei găsi enumerarea unor mijloace simple prin care poţi trăi mai bine din punct de vedere psihic şi mai sănătos fizic.
  În fiecare zi voi adăuga la listă un nou punct şi te invit şi pe tine să-mi comunici ce alte lucruri se mai pot face pentru a ne îmbunătăţi viaţa.

1. Râzi cu poftă în fiecare zi! Râsul este terapie, şi în plus face bine la ten. Citeşte un banc, uită-te la filmuleţe distractive, glumeşte cu prietenii, citeşte o carte umoristică, orice… numai să râzi copios.

2. O zi bună începe cu o muzică bună! Aşa că pune-ţi muzică atunci când te trezeşti.


3. Bea un ceai pe zi. (Citeşte AICI de ce.)  


    



 4. Spală-te cel puţin de două ori pe dinţi, în fiecare zi. Lipsa igienei din cavitatea bucală poate duce la îmbolnăviri ale aproape tuturor organelor din corp, inclusiv creier şi inimă.


5.  Spală-te pe mâini de cinci ori pe zi. Foloseşte apă caldă deoarece curăţă mai bine. Degetele sunt un vehicul pentru microbi, iar când te freci la ochi sau gură, microbii pătrund în organism. Un studiu realizat pe 40.000 de persoane a arătat că bolile respiratorii scad cu 45% în cazul persoanelor care se spală pe mâini de 5 ori pe zi.  

6. Consumă două fructe pe zi. Mănâncă fructele cu jumătate de ore înainte de masă deoarece, dacă sunt consumate după masă, îngreunează digestia.  


7. Mănâncă o legumă crudă pe zi. De preferat una verde, pentru că cele verzi sunt pline de vitamina C. Vitamina C este singura din care corpul nostru nu îşi face provizii. 


8. Mănâncă o linguriţă de seminţe de in pe zi. Sunt extrem de bune ca detoxifiant natural pentru organism. Se recomandă a se măcina în prealabil. Citeşte aici de ce sunt seminţele medicamente naturiste!