Ceaiurile de slăbit ar trebui redenumite ceaiuri “anticonstipaţie”, pentru că majoritatea conţin de fapt plante cu efect laxativ: senna, cruşin, aloe vera sau revent. Aceste ceaiuri NU trebuie administrate mai mult de şapte zile. Consumate pe termen lung, pot bloca absorbţia grăsimilor, dar vor dezechilibra organismul, ceea ce îl va predispune la îmbolnăviri.
Ceaiurile antiadipoase pot fi folosite în cure de cel mult trei săptămâni dar trebuie combinate cu dietă şi sport. În lipsa unei diete hipocalorice şi a exerciţiilor fizice, scăderea în greutate va însemna de fapt eliminarea lichidelor şi a masei musculare, nu diminuarea stratului adipos. Scăderea masei musculare este periculoasă pentru că duce la încetinirea metabolismului iar în timp, organismul se va adapta şi va deveni rezistent la curele de slăbire, ceea ce e exact opusul a ceea ce îşi doresc consumatorii.
DE REŢINUT: Multe ceaiuri de slăbire din China au fost retrase de pe piaţă deoarece conţineau substanţe dăunătoare, cum ar fi efedra (care poate apărea sub denumirea de „ma huang"). Nu consumaţi pastile sau ceaiuri care au ingrediente necunoscute sau care se vând pe internet şi promit rezultate miraculoase. Nu există produse “minune” pentru slăbit! Sportul şi alimentaţia echilibrată sunt singurele măsuri prin care puteţi eliminea grăsimea, pe termen lung şi fără consecinţe medicale dăunătoare.
Citeşte Cel mai important ghid de dietă şi nutriţie al secolului XXI - în engleză la doar 6 lei!