Eşti grăbit în fiecare dimineaţă şi renunţi la micul dejun? Preferi 10 minute de somn în defavoarea mesei de dimineaţă? Trebuie să ştii că îţi rişti sănătatea şi ar trebui să-ţi schimbi cât mai repede acest obicei.
În Jurnalul American de Nutritie Clinica se enumeră principalele pericole la care se supun cei care renunţă la cea mai importantă masă a zilei:
- aparitia unei boli de inima cu potential fatal;
- aparitia unor depozite de grasime in jurul stomacului;
- cresterea nivelului colesterolului;
- cresterea nivelului de insulina din sange (semn de avertizare asupra aparitiei diabetului);
- o performanta scazuta a memoriei.
Un mic dejun trebuie sa includa proteine si fibre (carne slaba, oua, alune sau produse lactate, fructe, legume si cereale integrale.)
Dar e mai bine să mănânci orice, în loc de a nu mânca nimic! Încearcă totuşi să eviţi produsele de patiserie, alimentele prea sărate, sosurile şi grăsimile.