Lamaia, fructul arborelui Citrus limon, contine foarte multi compusi chimici necesari organismului nostru. Sucul de lamaie asigura 50 la suta din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Pe langa vitamina C, mai are si potasiu, un complex de vitamina B, fosfor, calciu si fier. Lamaia poate fi consumata de oricine, pentru ca nu contine calorii. În plus, creşte imunitatea organismului, folosirea ei în răceli fiind un lucru bine cunoscut.
Dupa fiecare masa, se poate consuma o lingura de suc de lamaie cu un pahar de apa calda. Continutul bogat de proteina din lamai ajuta la digestie, la arsuri stomacale si combate totodata si constipatia.
În cartea ”Miracolul lamailor”, de Penny Stanway, autorul spune că o persoană poate scapa de infectii urinare daca bea sucul obtinut dintr-o jumatate de lamaie, de doua-trei ori pe zi. Zeama de lamaie se mai foloseste si pentru întretinerea pielii mainilor, carora le reda culoarea si supletea.
Sucul de lamaie stopeaza sangerarea, atat a nasului (se pune suc pe putina vata si se aplica pe nara care sangereaza), cat si a gingiilor (se recomanda un masaj delicat al gingiilor cu suc de lamaie). Daca ti-a iesit un herpes, il poti trata tot cu lamaie si putina glicerina.
Spalarea saptamanala a dintilor cu suc de lamaie duce la albirea acestora, mai ales la fumatori.
Lamaile mai pot face sa dispara migrenele, prin aplicarea a doua felii pe tample.
Tratamentul cu suc e bun si pentru cea mai mare problema a femeilor: celulita.
Pentru toate aceste motive, e recomandabil să incluzi lămâia în alimentaţia ta zilnică.