Pagini

Alimente care iti mentin tineretea


   În ultimii ani, în lume a luat avânt moda antiaging, cu cosmetice şi suplimente alimentare foarte scumpe. Căci ce nu ar da omul ca să îşi păstreze tinereţea! Există însă şi alimente care întârzie îmbătrânirea, costă puţin şi se găsesc în apropiere. Iată 3 dintre aceste alimente pe care trebuie să le consumaţi frecvent:

ROŞIILE conţin un nutrient de 10 ori mai puternic decât vitamina C şi de 14 ori mai eficient decât antioxidantul din vinul roşu. Pigmentul care dă culoarea roşiilor are un puternic efect antiîmbătrânire. Roşiile scad riscul de cancer şi nu îşi pierd proprietăţile prin fierbere, ceea ce înseamnă că este eficient şi bulionul.

MORCOVUL conţine beta caroten, ingredientul care ne pro­­tejează pielea de efectele ultravioletelor şi, astfel, o menţine tânără. În doze mari, soarele este un duşman al pielii dar reţineţi că fiecare om are nevoie să se expună la soare 20 de minute pe zi, pentru sinteza vitaminei D.

FASOLEA VERDE are un conţinut ridicat de siliciu. Studii recente au arătat că acesta ajută la menţinerea colagenului şi fibrelor de elastină, foarte importante pentru sănătatea şi tinereţea pielii.