Pagini

Spuneti NU zaharului si produselor de patiserie





Nutritionista Mihaela Bilic a realizat pentru publicaţia www.gandul.ro o listă a produselor de care trebuie sa ne ferim.

Dr. Bilic spune ca zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism: "Zaharul, din punctul meu de vedere ar trebui folosit drept condiment; sa il presaram pe diferite preparate. Mai mult, pe acest aliment ar trebui sa existe, ca si in cazul tigarilor, pictograme, pe care sa scrie «Consumul excesiv de zahar dauneaza grav sanatatii»". Specialistul adauga ca zaharul imbatraneste, duce la cresterea colesterolului din sange, la aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. "Acest aliment este unul din produsele alimentare care duce la aparitia dependentei. Persoanele care devin dependente de zahar pot intra chiar si in sevraj", explica Mihaela Bilic. Ca si alcoolul, acest aliment dulce are calorii "goale", iar organismul uman poate sa functioneze perfect fara nici un gram de zahar.


Produsele de patiserie trebuie eliminate din alimentaţia zilnică pentru că au un continut ridicat de calorii. "Aceste alimente contin margarina si faina. Nu spune nimeni sa renuntam la un croissant la micul dejun, dar acesta nu trebuie sa devina obisnuinta sau sa incepem sa inlocuim o masa cu produsele de patiserie", recomanda dr. Bilic. Aceste alimente nu aduc organismului nici un beneficiu, deoarece pateurile sunt lipsite de orice tip de vitamine. Medicii specialisti spun ca principalul risc evidentiat este cresterea in greutate, intr-un timp destul de scurt, lucru ce poate duce, in timp, la obezitate.

Sinteză www.gandul.ro

Află şi alte lucruri folositoare despre nutriţie în programul Sănătate pentru tine – Ghid pentru o viaţă mai bună.