Kiwi
Fructul are de două ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai multe fibre decât mărul şi potasiu decât bananele. Fitonutrienţii din kiwi protejează împotriva bolilor de inimă, cancerului şi infecţiilor respiratorii. Kiwi "subţiază" sângele în mod natural şi previne blocarea vaselor, exact ca aspirina, dar fără efecte adverse. Fructele reduc stresul, stimulând regenerarea celulelor. Nutriţioniştii recomandă, zilnic, unul-două fructe cât mai coapte.
Cireşe
Studiile au demonstrat că acidul elagic şi quercetina, două substanţe din cireşe, inhibă evoluţia tumorilor şi chiar distrug celule canceroase. Antocianina, o altă "substanţă-minune", reduce inflamaţia şi scade riscul de gută, boli de inimă şi chiar cancer de colon, spun cercetătorii. Chiar şi congelate, îşi păstrează toţi nutrienţii.
sursa: http://www.evz.ro/