Site-ul Yahoo Shine a sintetizat într-un articol preluat de Mediafax rezultatele unor studii medicale conform cărora toate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol "bun" (HDL), reduc nivelul de colesterol "rău" (LDL) şi subţiază sângele, scăzând riscul de infarct şi atac cerebral. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie şi două pentru un bărbat, a fost asociat şi cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 şi îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la vârstnici.
În cadrul unui studiu realizat pe 70.000 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, s-a demonstrat că acelea care consumau bere în cantităţi moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.
Alte beneficiii: berea creşte densitatea osoasă şi poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi.
Conţine vitamine, minerale şi fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră - puţin peste un gram. Dar berile blonde conţin mai multe vitamine B. O bere de 330 de mililitri conţine mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.
Atenţie: aceste informaţii nu trebuie să constituie un imbold pentru abuzul de bere, reţineţi că efectele pozitive se manifestă doar în cazul unui consum moderat.