Pagini

Cum sa ne ferim de riduri


1. Consumaţi legume de primăvară
După iarnă, un ten uscat şi iritabil e frecvent întâlnit. Pentru a-l ajuta, pompaţi apă şi nutrienţi în piele mâncând multe legume verzi de sezon. Spanacul, urzicile, ştevia, salata verde, rucola scot toxinele din piele, graţie conţinutului de vitamine A, C, B şi E, dar şi de seleniu, cel mai aprig duşman al radicalilor liberi responsabili de îmbătrânire.
Suplimentele de vitamine şi minerale "lucrează" la fel, însă acestea conţin doar un anumit tip de vitamine sau minerale, comparativ cu legumele şi fructele care conţin un cocktail de astfel de ingrediente.

2. Alegeţi Omega 3 şi Omega 6
"Grăsimile din carne de porc, carne grasă de vită, brânzeturi şi lapte integral trebuie înlocuite cu alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6, întrucât organismul nu le poate produce singur. Omega 3 şi 6 au un efect antiinflamator la nivelul pielii, subţiază sângele şi scad nivelul trigliceridelor", a declarat Ana-Maria Enache, medic dermatolog la Spitalul Colentina din Bucureşti. Printre alimentele care conţin Omega 3 şi Omega 6 se numără nucile, alunele, peştele, produsele din alge, uleiul de măsline.

3. Beţi apă
Pe lângă o alimentaţie corectă, aveţi nevoie de hidratare completă, adică 2 litri de apă zilnic. În lipsa apei, tenul se usucă, se cojeşte şi îmbătrâneşte mai repede. Cafeaua şi ceaiul negru consumate cu moderaţie (unadouă ceşti pe zi) aduc şi ele beneficii tenului, pentru că sunt bogate în cofeină (e folosită în tratamentele dermatologice), vitamina C, B1, B2, B6, B12 şi minerale.

4. Nu fumaţi
Fumatul subţiază vasele de sânge de la nivelul pielii, ceea ce înseamnă o oxigenare proastă a tenului, respectiv îmbătrânirea prematură şi ridarea. Se spune că tenul unui fumător îmbătrâneşte cu 8 ani mai devreme decât cel al unui nefumător.

5. Dormiţi suficient
Fără o porţie zdravănă de somn (opt ore) apar cearcănele şi ridurile, iar celulele tenului nu se mai regenerează în timpul nopţii.

sinteză de pe http://www.evz.ro/