Pagini

Cele mai periculoase alimente


1. MEZELURILE
Conţin puţină carne, mulţi aditivi, sare şi grăsimi "rele" care îngroaşă vasele de sânge. Parizerul conţine 90% slănină şi şorici, iar crenvurştii - tocături de oase, tendoane şi pieliţe. Mezelurile sunt "doldora" de aditivi care îmbolnăvesc inima, ficatul sau rinichii. Cei mai periculoşi sunt carminul din salam şi nitratul de sodiu din cârnaţi, care dau culoarea roz, creând senzaţia de prospeţime, dar care sunt cancerigeni.

2. Pateurile
Plini de sare şi "E-uri", ca xantanul şi guarul, substanţe de gelifiere periculoase pentru că scad absorbţia în organism a vitaminelor A, D, E, K şi a calciului şi magneziului.  Pateurile vegetale conţin la fel de multe grăsimi şi glucide şi în plus, alergeni: gluten, ţelină, muştar, soia. 

3. Margarina
Grăsime vegetală modificată chimic. Procesele chimice pe care le presupune tartinarea o fac neasimilabilă pentru organism. Hidrogenarea parţială duce la apariţia acizilor graşi trans, vinovaţi de apariţia cancerelor şi a plăcilor de aterom.

4. Prăjiturile
Diabet, hipoglicemie, intoleranţă la glucoză, obezitate - acestea sunt câteva dintre afecţiunile provocate de consumul excesiv de prăjituri, alimente cu un indice glicemic foarte mare.
 
5. Uleiul de floarea-soarelui
Se impregnează în alimente în timpul prăjirii şi emană substanţe care devin cancerigene la temperaturi mult mai mici decât temperatura optimă de prăjire. Alimentele prăjite mai şi îngraşă, iar de aici apar alte boli grave: hipertensiune, accidente vasculare cerebrale, diabet, boli cardiovasculare.