Pagini

E important sa iti faci planuri

   La sfârşitul lui 2011, cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru tine este să îţi faci planuri pentru noul an! Îndrăzneşte să îndrăzneşti. Toţi autorii de succes spun că, dacă vrei să faci ceva în viaţă, trebuie ca mai întâi să îţi propui acel lucru. Şi nu chestiuni generale, de genul o să fiu mai bun în ceea ce fac, o să fac mai mult sport, o să mănânc mai sănătos... Trebuie să fie lucruri concrete, de genul: o să urmez cursul de ____; o să fac sport de 4 ori pe săptămână; o să renunţ la mezeluri, sucuri acidulate, zahăr şi pâine albă etc.
   Aşadar, ce vrei să ţi se îndeplinească în noul an care începe? Care sunt cele mai importante 5 proiecte pe care vrei să le materializezi?
   Dar nu doar atât: fă ca 2012 să fie parte şi dintr-un proiect pe termen mai lung; pe 5 ani, să zicem, astfel ca 2012 să fie prima etapă etapă din planul ce se va finaliza în 2016.
   Să nu începi cu: „aş vrea să...”. Înlocuieşte cu „voi face să...” Astfel, ordoni subconştientului tău să se pună în mişcare pentru a-ţi îndeplini planurile.
   Nu te sfii să enunţi în public care sunt proiectele tale. Vei fi în acest mod mai stimulat şi mai angajat ca să le îndeplineşti.

   Ca să ducem exerciţiul sincerităţii până la capăt, iată ce mi-am propus eu pentru 2012:
1.    Să îmi schimb locul de muncă.
2.  Să scriu şi să public o carte despre cum se pot câştiga între 100-200 de euro lunar cu ajutorul internetului – un ghid pe care oricine să îl poată folosi pentru a câştiga nişte bani în plus în acest nou an de criză.
3.    Să definitivez şi să public o carte la care lucrez din 2011, despre Educaţia Financiară pentru Copii.
4.    Să lansez un blog de nutriţie şi sănătate.
5.    Să plec la Amsterdam, minim 4 zile.
   Pe termen mediu, în aproximativ 4-5 ani, vreau să ajung la ajung la un venit pasiv de 1.000 de euro lunar, să cumpăr o căsuţă de vacanţă la munte şi să fac o excursie prelungită prin lume.
   Poate părea dificil ceea ce mi-am propus, sau chiar imposibil, dar e important să am nişte repere, ca să ştiu încotro mă îndrept.

   În ianuarie 2011, când am lansat www.maximazilei.com, scopul era să învăţ să gestionez un blog şi să mă disciplinez pentru a posta zilnic câte un articol. Am reuşit. De luni bune, acest site e pe prima pagină în Google la căutarea „maxima zilei”, are câteva mii  de vizitatori lunar iar în ultimele 2 luni a început să producă şi ceva bani.
   Pentru aceste motive, dar şi pentru a promova Cartea Înţelepciunii. 1000 de maxime şi citate, lansată în decembrie, am decis să păstrez site-ul şi pentru 2012. Însă în noul an voi renunţa la rubrica Pontul Zilei şi voi păstra doar Maxima Zilei (timpul câştigat îmi va permite să lucrez la celelalte proiecte, mai importante; iar pe de altă parte vreau să atrag doar vizitatori interesaţi de nişa de maxime şi citate).

   La sfârşit de an, îţi mulţumesc că m-ai citit şi îţi urez un an nou MAI SPORNIC ŞI MAI BUN.
   Te aştept în 2012 cu câte o maximă în fiecare zi lucrătoare, cu speranţa că vom deveni astfel cu toţii ceva mai înţelepţi.

   P.S. Lasă la rubrica de comentarii un mesaj cu primele 5 planuri ale tale pentru 2012. Nu uita: dacă vrei să îţi îndeplineşti visele, ai nevoie să enunţi foarte concret care sunt acestea.