Gândeşte-te care este visul tău. Sau ce ţi-ai propus să realizezi, ceva mai important, care nu este legat de rutina zilnică de la servici.
Sper că ai un vis, o pasiune, un obiectiv… Pentru că dacă nu ai, acest articol nu este pentru tine.
OK. Acum urmează întrebarea: "Ce ai făcut săptămâna trecută pt obiectivul tău?"
Ştiu, poate fi o întrebare enervantă. Dar nu e singura.
Următoarea întrebare: “Dacă vei folosi acelaşi număr de ore ca săptămâna trecută, în cât timp îţi vei atinge obiectivul?”
Da, răspunsul poate fi dureros.
Sfatul meu este să îţi scrii pe o coală A4 o întrebare simplă: “Ce am făcut azi pentru visul meu?”. Apoi pune foaia deasupra biroului, pe frigider sau oglindă, oriunde poţi să o vezi de mai multe ori pe zi. Seara, la culcare, repetă-ţi în mine aceeaşi întrebare: “Ce am făcut azi pentru visul meu?” Dacă răspunsul va fi câteva zile la rând: “nimic”, atunci ai o problemă de motivare.
Eu am rezolvat-o în felul următor: în 2011 m-am trezit mai devreme ca de obicei, cu câte o oră în fiecare dimineaţă. Când toţi ceilalţi dormeau, eu lucram la proiectul meu.
Este o senzaţie foarte plăcută, de linişte şi mulţumire, să îţi începi ziua muncind la ceva doar pentru tine. Îţi dă energie pentru întreaga zi. Percepţia se schimbă şi îţi dai seama că proiectul tău, ceea ce era la început doar un vis, înaintează în fiecare zi. Pe măsură ce lucrezi după un program care vezi că dă roade, devii şi mai motivat.
O altă metodă de motivare este să citeşti cum reuşesc să rezolve problema organizării oamenii de succes.
“Ziua în care vei fi responsabil şi nu vei mai căuta scuze, aceea este ziua startului care te va purta spre succes”. - O.J. Simpson
Citatul de mai sus este doar unul dintre multele din capitolul “Motivare, Dezvoltare personală, Afaceri şi Bani” al Cărţii Înţelepciunii. 1000 de maxime şi citate. E o carte care pentru mine reprezintă un proiect finalizat şi a cărei realizare m-a ajutat în motivare şi în a privi viaţa cu o perspectivă mai detaşată şi înţeleaptă.
Încep acum altă carte, alt proiect. Ceva mult mai amplu, şi sunt înspăimântat la gândul că va fi foarte mult de lucru. Dar în fiecare zi voi citi un citat motivator şi apoi voi lucra 60 de minute. Încet-încet, sunt sigur că voi îndeplini şi acest vis.
Concluzia este să începi. Nu mâine, nu de la 1 ianuarie, ci ACUM. Papa Ioan Paul al II-lea spunea: “Viitorul începe acum, nu mâine!” Iar Robert T. Kiyosaki scria: “Cel mai distrugător cuvânt din toate cuvintele existente este mâine. Cei care folosesc cu precădere cuvântul mâine sunt oamenii săraci, cei nefericiţi, cei bolnavi şi cei care nu au niciodată succes în viaţă.”
Deci, repet întrebarea: care este strategia ta ca să îţi atingi obiectivele?