Putem răspunde că DA, îngheţatele din prezent dăunează sănătăţii pentru că au devenit un cocktail de coloranţi, agenţi de îngroşare şi stabilizatori.
Îngheţatele conţin într-o cantitate prea mică ingredientele sănătoase folosite pe vremea părinţilor şi bunicilor noştri: lapte, ouă, smântână şi frişcă. Gustul, aroma şi culoarea acum sunt date de aditivii alimentari.
Din acest motiv, dacă este consumată în exces, îngheţata poate afecta sistemul imunitar, stomacul şi dinţii.
Ba mai mult, îngheţata (indiferent că este făcută acasă sau se găseşte în comerţ) are un număr mare de calorii. Diferenţa dintre modul de preparare este una esenţială pentru că ţine de calitatea caloriilor. Pentru un organism sănătos este necesar să consumăm calorii de provenienţă naturală, nu calorii “chimice”.
PONT: Amestecă în mixer fructe de sezon cu zeamă de lămâie şi zahăr. Crema care rezultă ţine-o câteva ore la congelator şi apoi consum-o în loc de îngheţată. Produsul se numeşte sorbet. Pentru că exclude laptele, smântâna, ouăle şi frişca, sorbetul are un număr redus de calorii şi este în fapt un suc de fructe îngheţat care te va răcori, fără a-ţi afecta sănătatea.