Cancerul de colon este pe locul doi in topul mortalitatii determinate de cancer. Societatea Americana impotriva Cancerului recomanda celor care vor sa reduca riscul de imbolnavire introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor si cerealelor integrale, impreuna cu reducerea consumului de carne rosie si procesata.
Cercetari recente au aratat ca 4 alimente sunt in mod special eficiente in prevenirea cancerului colorectal:
Pestele
Cei care consumă alimente bogate in grasimi de tip omega 3 reduc riscul imbolnavirii cu 40%. Consumul, de doua ori pe saptamana, de peste gras (cum ar fi ton, somon sau sardine) este necesar, pentru ca va ajuta si sa va mentineti inima sanatoasa.
Usturoiul
Este bogat in antioxidanti care blocheaza formarea tumorilor pe colon. Cinci catei pe saptamana in stare cruda reduc riscul imbolnavirii cu peste 30%.
Laptele
Doua cesti de lapte sau mai mult in fiecare zi reduc cu 22% riscul de a dezvolta cancer de colon. Cel mai potrivit este laptele degresat.
Soia
Pentru fiecare 5 grame de soia consumate zilnic, sansele de a dezvolta un cancer colorectal scad cu 8%. Se presupune ca moleculele de grasime naturala din soia sunt toxice pentru celulele canceroase din colon.
.