Pagini

Am vazut ieri care sunt concluziile studiului “Microbii la locul de munca”. Dar oare microbii de acasa unde prospera ?

Pe prima pozitie: buretele de vase. Buretii sunt plini de microorganisme deoarece raman umezi, mediu preferat de microbi. Un singur burete poate gazdui miliarde de bacterii. Uscarea poate omori foarte multi microbi, asa ca uscati pe cat posibil buretii dupa ce ii folositi. De asemenea, trebuie inlocuiti frecvent. Pentru indepartarea bacteriilor, se recomanda curatarea lor in masina de spalat vase; uscarea in cuptorul cu microunde sau fierberea buretelui pentru cateva minute.

Chiuveta din bucatarie este, de asemenea, plina de microbi iar acestia se pot raspandi in toata incaperea. Pe langa o curatare temeinica a resturilor dupa fiecare runda de spalare a vaselor, este necesara si o curatare, cel putin o data la cateva zile, cu o solutie pe baza de clor sau orice alta solutie antibacteriana.

Cazile si dusurile adapostesc, in medie, de 100 de ori mai multe bacterii decat un cos de gunoi, conform unui studiu facut de catre Colegiul Simmons din Boston.

Telecomanda televizorului, intrerupatoarele si touch-sceen-ul sau butoanele de programare ale cuptorului cu microunde se afla si ele in topul celor mai contaminate obiecte dintr-o locuinta.

P.S. Reveniti maine pt. a afla cum sa fiti mai tanar/a cu 10 ani decat varsta biologica. Un studiu care o sa va dea fiori… de placere.
iShop.ro - Librarie Online